René ontmoet zijn idool engelbert humperdinck

Speciaal voor René Le Blanc en zijn vriendin Jolanda had Engelbert Humperdinck de mooiste plaatsen in de Kursaal van het Belgische Oostende geregeld. De Britse wereldster trad daar op en stemde toe in een ontmoeting met zijn Nederlandse imitator en evenbeeld.

„Ik heb regelmatig contact met René, het is een heel warme en fijne vent. Hij stuurt regelmatig zijn muziek, met de vraag wat ik ervan vind. Ik kan niet anders zeggen dan dat hij een groot talent is. Ik ben een groot fan! Hij moet er vooral in blijven geloven dat een grote hit haalbaar voor hem is. Tijdens het concert heb ik hem aan mijn fans voorgesteld. Velen kennen hem al, dat merkte ik wel aan het grote applaus dat hij kreeg.”

René Le Blanc is helemaal verguld met de ontmoeting met zijn idool en de mooie woorden van de man die een wereldhit scoorde met Release Me. De zanger wist met zijn single in 1967 zelfs The Beatles, die op dat moment de dubbele A-kant Strawberry Fields/Penny Lane hadden uitgebracht, te weerhouden van hun twaalfde nummer 1-hit op rij in de Britse charts.

„Ik kreeg gewoon kippenvel, de nacht ervoor heb ik geen oog dichtgedaan. Ein-de-lijk ging ik Engelbert Humperdinck ontmoeten. En niet even een handje schudden, nee een halfuur was ervoor uitgetrokken! Je voelt dat er een klik is tussen ons, dat doet wel wat met me. We hebben dan ook afgesproken contact te houden.”

Op de een of andere manier hoopt René de ontmoeting een muzikaal vervolg te geven. Maar eerst komt zijn nieuwe single Mijn sexy lady uit.