biografie

René le Blanc bekend van o.a. de hit ‘If I Tell You’.

Onmiddellijk na zijn middelbare school maakte de uit Arnhem afkomstige René le Blanc zijn entree in de wereld van de showbizz. René was een groot fan van onder meer Engelbert Humperdinck en Tom Jones en door zijn warme diepe stem, zijn look en zijn versie van ‘Please Release me’ werd hij ook wel de Nederlandse Humperdinck genoemd.

In 2009 stapte René over op het Nederlandstalige lied en in korte tijd kwamen er een aantal singels uit, zoals o.a. ‘Alle Sterren Keken Toe’, ‘Kleine Madonna’, ‘Ik Laat je Nooit meer Gaan’ en ‘Ware Liefde’’ .

In 2011 waagt René le Blanc zich over de grens en brengt een Duitstalige single uit met de titel ‘Ich Lass dich Nie mehr Gehn’ waardoor ook de Duitse markt werd aangedaan.

In oktober 2020 scoorde de zanger met zijn rol in het SBS6 programma “Ik Geloof In Mij” hoge kijkcijfers. In no time werd René een bekende Nederlander en was hij o.a. te zien in de volgende tv programma’s:.

De combinatie stem, performance en uitstraling maken dat René le Blanc een zeer graag geziene artiest is op diverse podia. Eenmaal op de bühne laat de zanger zich vaak van verschillende kanten zien. Van zijn hit ‘If I Tell You’ naar crooner tot polonaise.

2021 begon goed voor René, hij tekende een platencontract bij NRGY Music en begin februari kwam de release van zijn eerste single ‘My Baby love’ bij deze maatschappij. Het nummer stond al snel op nummer 1 in de Radio NL top 30. Daarna volgden de singles ‘Don’t Worry, Be Happy’ en ‘Only You’ .

Op verzoek vanuit de fans kwam de vraag of hij ook weer een Nederlandstalige single wilde uitbrengen, dus 21 april verscheen ‘Mijn Sexy Lady’. 

Als team zijn we zeer trots dat René op zeer grote evenementen heeft gestaan, o.a. Defqon1, Oktoberfest in Nijmegen, MEGApiratenfestijn en vele andere grote events. Maar ook op privé- en bedrijfsfeesten weet René de mensen prima te vermaken.
In september 2022 kwam de laatste Nederlandstalige singel uit: “Zigge Zagge”. 

Vanaf 2023 is René weer zijn eigen koers gaan varen en bracht hij in samenwerking met de Marcel Fisserband in maart  het zomerse nummer LaLatina uit en vanwege het geweldige succes van de hit “If I tell you” is dit nummer in juli in een nieuw jasje gestoken met de titel “If I tell you Summer 2023”.