René Le Blanc wil naam maken in het buitenland

René le Blanc heeft grote ambities en wil daarbij verder kijken dan Nederland. De volkszanger wil naam gaan maken in Duitsland, maar fans hoeven niet bang te zijn dat hij ons kikkerlandje volledig vaarwel zegt.

Voor René is Duitsland geen onbekend terrein: hij deed er al eerder wat televisieoptredens. De zanger denkt dan ook dat het belangrijk is om in the picture te blijven als artiest en er zouden genoeg invloedrijke mensen zijn bij onze oosterburen die met hem in gesprek zouden willen, zo verklaart hij aan De Telegraaf

Ik Geloof in Mij

Tijdens het voorlopig laatste seizoen van Ik Geloof in Mij, dat zich afspeelde aan de Costa del Sol, werd duidelijk dat de sfeer tussen René le Blanc, de grote ster van de show, en zijn collega’s niet heel goed was. ‘Ik heb alleen nog contact met Rutger van Barneveld,’ vertelde René eerder aan Story. ‘Hem heb ik deze week al twee keer gezien en ik heb net een armbandje van hem gekregen. Ik ken hem ook al tien jaar en heb zelfs nog een keer een nummer voor hem geschreven. Dan heb ik met Dave (van Well – red.) die mijn plaatsgenoot is, af en toe nog appcontact. Maar daar houdt het wel mee op.’

De grote René le Blanc-show

Het ging mis tussen René en zijn collega’s toen de hele groep een tournee aan de kust van Spanje deed en hij de meeste dagen schitterde door afwezigheid. ‘Er wordt mij divagedrag verweten, wat echt helemaal nergens op slaat. Kijk, we hebben samen aan een programma gewerkt, soms wel acht tot negen uur per dag. De programmamakers beslissen uiteindelijk wat daarvan wordt gemaakt. Dan hoor ik dat mij wordt verweten dat het de grote René le Blanc-show is geworden. Daar ben ik natuurlijk blij mee, dat ik een beetje boven de rest ben uitgestegen, maar ik heb er geen invloed op. In het derde deel van de serie ben ik minder te zien. Ik wilde het publiek laten zien wat ik kan en juist in die tijd stond ik op heel veel festivals. Dat leek me belangrijker dan weer allemaal beelden van mij aan de keukentafel. En over Spanje, waar we zouden filmen: ik had in die periode zeven optredens staan. Die kan ik toch niet laten lopen? Ik ben daarom woensdag heen en donderdag teruggegaan. De rest is dat weekend nog gebleven. Overigens heb ik daarna ook nog tien dagen met corona platgelegen.’